Werkwijze en behandellocatie

Kliniek voor Paard en Gebit behandelt zowel thuis als op de kliniek in Jonkersvaart het gebit van je paard of pony.

Klantenstop

Vanwege toenemende drukte en daarmee toenemende wachttijd geldt vanaf 1 april 2020 een klantenstop voor thuisvisites. Voor een behandeling op de praktijk in Jonkersvaart geldt geen klantenstop. Dit laatste geldt ook voor doorverwijzingen door collega-dierenartsen, paardentandartsen en gebitsverzorgers.

Waar behandelt Kliniek voor Paard & Gebit?

Onze vaste behandellocatie is:

Kliniek voor Paard & Gebit
Jonkersvaart 88a
9366 TG Jonkersvaart

Het maken van röntgenfoto’s en uitgebreide kies-extracties voeren we uitsluitend uit op onze praktijk in Jonkersvaart. Reguliere gebitsbehandelingen, inclusief het verwijderen van wolfskiesjes, verwijderen van loszittende kiezen en het behandelen van diastasen, kunnen we zowel thuis op stal als op onze praktijk in Jonkersvaart. 

Welk gereedschap?

We werken met elektrische apparatuur, zodat we op nauwkeurige wijze het gebit kunnen behandelen en optimaal in balans kunnen brengen.

Waarom sederen?

Voor een uitgebreide gebitsbehandeling is het wenselijk om het paard te sederen. Uit de praktijk blijkt namelijk dat er veel problemen achter in de mond zitten. Achterin is weinig ruimte zeker door de grote tong welke een paard heeft. Om geen beschadigingen te veroorzaken, moet dus met een zo rustig mogelijk paard worden gewerkt, waardoor sedatie gewenst is. Het paard blijft staan, maar ondergaat de behandeling zonder stress. Moeten er wolfskiezen worden verwijderd? Dan worden deze ook nog extra verdoofd. Het is voor alle partijen veiliger om te verdoven, voor zowel paard, dierenarts als eigenaar.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een gemiddelde behandeling kost ongeveer een half uur arbeidstijd. Tijdens de behandeling wordt de mondsperder regelmatig even dicht gedaan om zo spierpijn van de kauwspieren en te veel druk op de kaakgewrichten te voorkomen.

Specificatie

De kosten voor een behandeling worden gespecificeerd op de kwitantie of rekening vermeld. De specificatie bestaat uit de voorrijkosten eventueel gedeeld bij meerdere paarden op een stal, de injectie in de bloedbaan, de hoeveelheid sedatiemiddel en de tijdsduur van de werkelijke gebitsbehandeling aangevuld met extra behandelingen zoals het verwijderen van wolfskiezen.

Na afloop van de behandeling krijg je een uitgebreid verslag van de behandeling per email. Ook de kwitantie, samen met de algemene voorwaarden waaronder we werken, krijg je per e-mail.

Zowel pinnen als contant betalen

Het is mogelijk om de behandeling contant of per pin af te rekenen. Kliniek voor Paard & Gebit beschikt over mobiele pin-apparatuur.

Meer informatie

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!